Weboldal INGYEN? Igaz vagy átverés?

Weboldal készítés

Weboldal készítés

Több cég is kecsegtet az INGYENES weboldal lehetőségével. A minap én is belefutottam egy ilyen hirdetésbe és kíváncsiságból utánanéztem “mennyibe is kerül nekem” egy ingyenes weboldal?

Először is leszögezném semmi sincs ingyen! Ez az örök érvényű mondás a weboldal készítésre is igaz!

Minden weboldalnak kell egy tárhely! A tárhely pénzbe kerül minden tárhelyszolgáltatónál (nincs nagy költsége, szolgáltatótól függő). Ami szintén kell az egy domain név, ami alatt el lehet érni az adott weboldalt. Ez is csak pár ezer forint, de nem ingyen van.

Ezek alap költségek, ezen felül van a weboldal készítés díja ami befektetett időt, energiát, szaktudást, kreativitást igényel. Ha már elszántuk magunkat vállalkozásunk online jelenléte mellett akkor ne sajnáljuk a szakember segítségét igénybe venni, mert ugyebár attól, hogy tudunk késsel vágni még nem műtjük meg magunkat, vagy ismerősünket 🙂 Nos így van ez a weboldallal is! Lehet hogy értünk az internethez, de a weboldalkészítés egy külön szakma, amiért emberek éveket tanulnak és fejlesztik tudásukat napról napra. Arról nem is beszélve, hogy számos olyan hibába, nehézségbe ütközhetünk a weboldal készítés során, amit lehet hogy nem tudunk megoldani.

Vannak olyan lehetőségek, hogy a weboldal készítésért nem kérnek pénzt, viszont van éves karbantartási díj.

Ez mit takar? Legtöbbször több évre szóló hűségszerződést íratnak alá velünk, így biztos hogy fizetnünk kell x évig a min. 40-50 ezer Ft-ot, ami lehet hogy először kecsegtetően hangzik, de ha kicsit utánaszámolunk bizony már 2 év után látjuk, hogy nem biztos hogy ez volt a jó megoldás, hiszen így akár a többszörösére is kijöhet a weboldal ára, a hűségidő letelte után. Arról nem is beszélve hogy ezek általában egyszerű statikus weboldalak, csak a legalapvetőbb funkciókkal, ebben sem keresőoptimalizálás, sem egyedi programozás nincs bent.  Sokat nem is várhatunk…

Szóval érdemes körültekintőnek lenni és figyelembe venni mit mennyiért adnak ha weboldalt készítettünk.

Egy jól elkészített, keresőoptimalizált weboldallal sok vevőt nyerhetünk, de ugyanígy el is tudjuk veszíteni a vásárlókat, ha egy olyan oldallal találják szembe magukat ami csak ront a vállalkozás megítélésén, esetleg nem tartalmaz kellő információt.

Igényes weboldalt szeretne, kedvező áron?      KATT IDE

Hagyjon üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.